Wie is Josha Zwaan

Op de vraag wanneer ze besloot te gaan schrijven is er voor Josha Zwaan maar één antwoord: Zij schreef vanaf het moment dat ze het alfabet kende.

‘Schrijven was sindsdien een dagelijkse behoefte. Het duurde alleen wat lang voor ik voldoende tijd en ruimte vond om ook voor de buitenwereld te worden wat ik al was: schrijver.’

Josha Zwaan schrijft romans, artikelen en essays. Haar debuutroman Parnassia kwam uit in 2010 bij uitgeverij Artemis & Co en vond inmiddels zijn weg naar zo’n 100.000 lezers. In 2012 verscheen de Duitse vertaling.

Overige romans: Zeevonk  Ambo Anthos, 2013.  Dwaallicht, Ambo Anthos, 2015. Saturnusplein 3, Ambo Anthos, 2018.

In 2016 kwam haar eerste non-fictie boek Zijspoor uit bij uitgeverij Ten Have. In 2018 verscheen haar vierde roman Saturnusplein 3, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In januari 2019 verscheen haar tweede non-fictie boek Emma wil leven.

Essays en artikelen van Josha Zwaan zijn gepubliceerd in Dagblad Trouw, Volkskrant Magazine, Tijdschrift Volzin en het Tijdschrift voor Coaching.

Sinds haar debuut geeft zij  veel lezingen  over haar romans en verzorgt ook literaire concerten samen met professionele musici.

Josha Zwaan studeerde Sociale Wetenschappen en heeft jarenlange ervaring als docent/trainer en als coach en procesbegeleider.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s